Οδηγίες για το ταξίδι σας στα Κύθηρα

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων

Αγοράζοντας τα εισιτήρια ηλεκτρονικά, λαμβάνετε αυτόματα τα e-tickets μέσω e-mail. Δεν χρειάζετε να προσέλθετε στο πρακτορείο για εκτύπωση. Μπορείτε είτε να εκτυπώσετε τα e-tickets ή να τα έχετε στο κινητό σας και με αυτά να επιβιβαστείτε στο πλοίο. Για την ταυτοπροσωπία του ταξιδιώτη, είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης.

Εαν επιθυμείτε να εκτυπώσετε τα εισιτήρια από τα πρακτορεία, τότε για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας παρακαλούμε η παραλαβή των εισιτηρίων να γίνεται έγκαιρα και το αργότερο 1 ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου.

Η εκτύπωση & παραλαβή των εισιτηρίων γίνεται από όλα τα σημεία εξυπηρέτησης:

Στη Νεάπολη από το πρακτορείο Exantas Shipping Agency
Στα Κύθηρα:
-Από το Κεντρικό μας γραφείο στη Χώρα Κυθήρων
-Από το εκδοτήριο στο Λιμάνι (Διακόφτι)

kithira travel 1

Τι να προσέξετε όταν κάνετε κρατήσεις εισιτηρίων

Αριθμός κράτησης:

Ο αριθμός κράτησης δίδεται πάντα κατά την διαδικασία της κράτησης των εισιτηρίων και είναι μοναδικός για κάθε κράτηση.

Προθεσμία αγοράς κράτησης:

  • Από την ημέρα που θα γίνεται μία κράτηση, αν δεν εκδοθούν τα εισιτήρια, τότε η κράτηση θα πέφτει μετά από 10 ημέρες.
  • Από 3 ημέρες πριν την ημερομηνία ταξιδιού έως και την αναχώρηση, δε θα μπορεί να γίνει καμία κράτηση, μόνο έκδοση εισιτηρίων.

Για την προθεσμία αγοράς σας ενημερώνουμε ΠΑΝΤΑ κατά την διαδικασία της κράτησης, δια στόματος στην τηλεφωνική κράτηση και αναγράφεται επίσης στην κράτηση που σας στέλνουμε όταν μας ζητάτε αποστολή της κράτησής σας μέσω e-mail. Θα πρέπει οι κρατήσεις να αγοραστούν εντός της προθεσμίας αγοράς, διαφορετικά ακυρώνονται αυτόματα από το σύστημα.

Πότε να κάνω κράτηση:

Οι τηλεφωνικές κρατήσεις δεν έχουν κάποιο περιορισμό. Καλό θα είναι οι κρατήσεις να γίνονται έγκαιρα, ειδικά για την περίοδο του καλοκαιριού που υπάρχει αυξημένη κίνηση (Ιούλιο & Αύγουστο)

Από που θα παραλάβω τα εισιτήριά μου:

Με την αγορά των εισιτηρίων, σας στέλνονται μέσω e-mail σε μορφή ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-Ticket).  Σε περίπτωση που θελήσετε τα εισιτήρια στην κλασική έντυπη μορφή, μπορείτε να τα παραλάβετε από το γραφείο μας στην είσοδο της Χώρας Κυθήρων. Το εκδοτήριο στο λιμάνι εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα τις αναχωρήσεις.

 

Γενικές Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Πριν την αναχώρηση σας για δύσκολες χώρες, όπως οι τροπικές, οι υποτροπικές ή οι αναπτυσσόμενες, οι ταξιδιωτικές οδηγίες υγείας θα πρέπει να αποτελέσουν την σημαντικότερη προετοιμασία σας.

Η επίσκεψη στην υπηρεσία ταξιδιωτικής ιατρικής συνιστάται να γίνεται περίπου 4 – 6 βδομάδες πριν από το ταξίδι, ώστε ο επαγγελματίας υγείας να έχει την ευχέρεια να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και να χορηγήσει τα κατάλληλα εμβόλια σε χρόνο που θα επιτρέψει την ανάπτυξη ικανοποιητικής ανοσίας και κατ’ επέκταση προστασίας στον ταξιδιώτη. Σε περίπτωση που έχετε επισκεφθεί το ιατρείο μερικές μόνο μέρες πριν από το ταξίδι, η χορήγηση εμβολίων συνήθως συστήνεται μόνο για τα άκρως απαραίτητα εμβόλια και με επιταχυνόμενα σχήματα χορήγησης έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ανοσολογική προστασία κάτω από τις συγκεκριμένες περιστάσεις.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό ζήτημα για το οποίο καλό θα ήταν να έχετε μεριμνήσει είναι να έχετε ασφαλιστική κάλυψη για το ταξίδι, ώστε να μπορείτε να διευκολυνθείτε σε περίπτωση που θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα υγείας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Συστήνεται επίσης να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών (π.χ. φάρμακα κατά της ναυτίας, τσιμπημάτων από έντομα, μικροτραυματισμών κτλ).

Ειδικά εάν ανήκετε σε κάποια από τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας (διαβητικοί, άνθρωποι με σοβαρές καρδιοπάθειες ή αναπνευστικά προβλήματα, νεφροπαθείς κτλ) θα πρέπει να μεριμνήσετε για τα φάρμακα που θα χρειαστείτε στη διάρκεια του ταξιδιού, φροντίζοντας παράλληλα η μεταφορά τους να γίνεται με κατάλληλο και ασφαλή τρόπο. Σημαντικό, τέλος είναι να έχετε μαζί σας μία γνωμάτευση από τον γιατρό σας, όπου να περιγράφονται τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε, τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε και χρειάζεται να έχετε στο ταξίδι για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.