Ιστορία – Υπηρεσίες – Δραστηριότητες του Kithira Travel

Το Ταξιδιωτικό, Τουριστικό & Ναυτιλιακό Γραφείο μας Kithira Travel, ιδρύθηκε το 1983, με έδρα την Χώρα (Πρωτεύουσα) της Νήσου Κυθήρων. Αρχικά, οι δραστηριότητές του ήταν μόνο Ταξιδιωτικές, ως Ανταποκριτές της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ-ΑΕΡΟΠΛΟΪΑΣ και Ναυτικό Πρακτορείο Κυθήρων της Κ/Ξ Υδροπτερύγων CERES.Το 1986, το Γραφείο μας ανέλαβε την Γενική Πρακτόρευση G.S.A στα Κύθηρα της Olympic Airlines, καθώς επίσης εκτός της CERES, ανέλαβε και την Ναυτική Πρακτόρευση στα Κύθηρα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ Ν.Ε.(Ε/Γ- Ο/Γ Πάρος).

Το 1994, το Γραφείο μας βραβεύεται από το Υ.Ε.Ν. και την Κ/Ξ CERES(Ιπτάμενα Δελφίνια), για την δραστηριότητά του και τις πρωτοβουλίες που επέδειξε, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη και πρόοδο της επιβατικής Ακτοπλοΐας της περιοχής μας και την Τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του ΝΔ Αιγαίου.

Από το 1995, το Γραφείο μας αναβαθμίζεται σε Ναυτιλιακό Πρακτορείο (ΥΕΝ: NEA04). Του ανατίθεται η Ναυτιλιακή Πρακτόρευση, μέσω των αντίστοιχων Ναυτιλιακών Γραφείων Αντιπροσώπευσης στην Ελλάδα, των περισσοτέρων Κρουαζιεροπλοίων (95%), που κατέπλεαν και καταπλέουν στα Κύθηρα, Ν. Εταιριών όπως: Costa Cr., Club Med, Festival, Silver Seas, Star Clippers, Phoenix, Wind Star, Astor, Deutschland, Delphin, Renaissance, Swann Hellenic, Le Ponant, R-One, Sea Cloud κ.ά.Από το 1996, ανατίθενται στο Γραφείο μας οι Ναυτιλ. Πρακτορεύσεις στα Κύθηρα των Ναυτιλ. Εταιριών : MINOAN LINES, MINOAN FL. DOLPHINS, HELLAS FLYING DOLPHINS, SARONIC DOLPHINS, G.A.FERRIES, ATLAS V, HELLENIC SEAWAYS και PORFYROUSA.

 

kithira travel poioi eimaste exoterikos xoros 1

Από το 2001, το KITHIRA TRAVEL, πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις και τις αυστηρές απαιτήσεις, παράλληλα με την εκπαίδευση, τεχνογνωσία και την πιστοποιημένη έγκριση της ΙΑΤΑ, αναβαθμίζεται σε IATA/UFTAA Γραφείο στα Κύθηρα, με δυνατότητα έκδοσης Αεροπορικών εισιτηρίων για όλες τις ΙΑΤΑ Αεροπορικές Εταιρίες , παγκοσμίως, για όλους τους προορισμούς.

Το 2006, ιδρύεται και λειτουργεί μέχρι σήμερα, το Υποκατάστημά μας στον Ποταμό Κυθήρων. Παράλληλα, ο Ιδιοκτήτης & Γεν. Δ/ντής του Γραφείου μας, ύστερα από μακρόχρονη εκπαίδευση, παρακολούθηση σεμιναρίων και επιτυχείς εξετάσεις, αναλαμβάνει την Δ/νση Αεροσταθμού Κυθήρων(Station Mngr.), από ICAO, HCAA, PANDAIR, για την Επίγεια Εξυπηρέτηση(Handling), Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων που δραστηριοποιούνται στα Κύθηρα με πτήσεις charter. Επίσης, ανατίθεται στο Γραφείο μας η αντιπροσώπευση Tour Operators εξωτερικού, όπως το Ross Holidays και το Kallisto Holidays.(Incoming Tourism)To 2008, η Αεροπορική Εταιρία TRANSAVIA, βραβεύει τις Υπηρεσίες Handling του Γραφείου μας στο Αεροδρόμιο Κυθήρων, με βαθμολογία 96%!

Το 2010, στέλεχος του Γραφείου μας, αναλαμβάνει την Δ/νση Αεροσταθμού Κυθήρων, για την Επίγεια Εξυπηρέτηση(Handling), της Αεροπορικής Εταιρίας ATHENS AIRWAYS, με προγραμματισμένες πτήσεις (scheduled) και ναυλωμένες πτήσεις(charter), στα Κύθηρα.

To 2016 το γραφείο αναλαμβάνει η Μυρτώ Κορωναίου.

Το 2023 και έπειτα από 10ετή πείρα στον ξενοδοχειακό τομέα  το Kithira Travel ξεκινά την διαχείριση καταλυμάτων και στα Κύθηρα. Το γραφείο μας ήδη  δραστηριοποιείται από δεκαετίας στο νησί της Σαντορίνης με εμπειρία σε συστήματα όπως webhotelier, booking.com, Expedia, Airbnb, Flipkey, Agoda, Sunhotels, Webbeds, Tripadvisor rentals κλπ.. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα μικρά καταλύματα και να συμβάλουμε στην αξιοποίηση όλων των καταλυμάτων για βέλτιστη λειτουργία.

Κατέχοντας την κορυφαία θέση του πρώτου ιδρυθέντος και μεγαλύτερου Τουριστικού-Ταξιδιωτικού Γραφείου στα Κύθηρα, με την συνέπεια, την αξιοπιστία, την εργατικότητα, τις γνώσεις και την πολυετή εμπειρία μας, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε την καθολική εκτίμηση και την εμπιστοσύνη συνεργατών και πελατών μας.

Σκοπός μας είναι και θα είναι, με τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειές μας, να διατηρήσουμε αλλά και να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις Παρεχόμενες Υπηρεσίες μας, προσφέροντας παράλληλα το υψηλότερο Ποιοτικά και Οικονομικά Τουριστικό προϊόν μας, συμβάλλοντας έτσι, στην Ανάπτυξη και την Οικονομία του Νησιού μας, αλλά και της Χώρας μας.

kithira travel sxetika me emas 2

Δραστηριότητες Kithira Travel

R

Ταξιδιωτικοί - Ναυτιλιακοί Πράκτορες

R

Γραφείο Γενικού Τουρισμού

R

Tour Operators

R

Θρησκευτικός Τουρισμός

R

Έκδοση Visa

R

Ακτοπλοϊκά - Αεροπορικά Εισιτήρια

R

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων - Σκαφών

R

Κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια

R

Μεταφορές - Λεωφορείο, Limousin, Mini-van

R

Κρουαζιέρες / Πτήσεις charter

R

Αεροσκάφη / Ελικόπτερα Χάρτες

R

G.S.A. Δημιουργία Εκδρομών

R

Υπηρεσίες Ξενάγησης

R

Πακέτα Εκδρομών

R

Τουρισμός Κινήτρων

R

Συνεδριακός Τουρισμός / Τουρισμός Πολυτελείας

R

Corperate / Επαγγελματικά Ταξίδια / Ναυτικά Ταξίδια

R

Συνδιάσκεψη / Διοργανωτής Εκθέσεων

R

ΕΚΥ (Destination Management Company)

Συνεργάτες