master Ταξιδιωτικές Οδηγίες Κύθηρα - Αγορά και Κράτηση Εισιτηρίων | KITHIRA TRAVEL
Comodo SSL
kithiratravel.gr

travel-quide

Οδηγίες για το ταξίδι σας στα Κύθηρα

 

COVID-19:

Στο πλαίσιο των οδηγιών των Ελληνικών Αρχών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID-19, όλοι οι επιβάτες πρέπε ναι:

 

1. φοράνε μάσκα καθ' όλη την διάρκεια του ταξιδιού.

 

2. συμπληρώνουν το «Προ-Επιβίβασης Έντυπο Εντοπισμού Επιβάτη» και να το παραδίδουν στον αρμόδιο της Οικονομικής Υπηρεσίας μαζί με το εισιτήριό τους, κατά την επιβίβασή τους, πριν από την αναχώρηση του πλοίου. Κατέβασε το έντυπο εδώ.

 

Ταξιδιωτικές οδηγίες που αφορούν την Ελλάδα σχετικά με τον COVID-19 μπορείτε να βρείτε εδώ. Για το PLF Form πατήστε ΕΔΩ. Γενικές πληροφορίες σχετικά με τον ιό θα βρείτε εδώ.

 

Τι να προσέξετε όταν κάνετε κρατήσεις εισιτηρίων

Αριθμός κράτησης:

Ο αριθμός κράτησης δίδεται πάντα κατά την διαδικασία της κράτησης των εισιτηρίων και είναι μοναδικός για κάθε κράτηση. 

 

Προθεσμία αγοράς κράτησης:

Στις κρατήσεις με αναχώρηση από Κύθηρα προς Νεάπολη υπάρχει προθεσμία αγοράς της κράτησης συνήθως 3 ημέρες πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι. Για την προθεσμία αγοράς σας ενημερώνουμε ΠΑΝΤΑ κατά την διαδικασία της κράτησης, δια στόματος στην τηλεφωνική κράτηση και εγγράφως (στο απαντητικό e-mail) στην ηλεκτρονική κράτηση. Θα πρέπει οι κρατήσεις να αγοραστούν εντός της προθεσμίας αγοράς, διαφορετικά ακυρώνονται αυτόματα από το σύστημα. 

 

Πότε να κάνω κράτηση:

Οι τηλεφωνικές κρατήσεις δεν έχουν κάποιο περιορισμό.  Καλό θα είναι οι κρατήσεις να γίνονται έγκαιρα, ειδικά για την περίοδο του καλοκαιριού που υπάρχει αυξημένη κίνηση (Ιούλιο & Αύγουστο)

 

Ηλεκτρονικη κράτηση:

Μπορείτε να προβείτε σε ηλεκτρονική κράτηση για όλα τα δρομολόγια του πλοίου ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ από και προς Νεάπολη - Κύθηρα & Αντικύθηρα.

 • Οι ηλεκτρονικές κρατήσεις είναι περιορισμένες σε αριθμό για το κάθε δρομολόγιο.
 • Θα πρέπει να κάνετε μία κράτηση για το κάθε δρομολόγιο. Δεν διατίθεται η κράτηση μετ' επιστροφής.
 • Εαν για οποιονδήποτε λόγο το σύστημα δεν σας επιτρέπει να προβείτε σε κράτηση, τότε παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικώς. 
 • Εαν θελήσετε να γίνει αλλαγή/τροποποίηση/προσθαφαίρεση ατόμων ή οχημάτων σε υπάρχουσα ηλεκτρονική κράτηση παρακαλούμε να επικοινωνείτε μαζί μας και να μην κάνετε εκ νέου κράτηση. 
 • Εαν έχετε ήδη κράτηση και θελήσετε να αγοράσετε τα εισιτήρια, τότε απλά επικοινωνείστε μαζί μας. Μην προβείτε σε αγορά από το σύστημα ηλεκτρονικής αγοράς. 

 

Από που θα παραλάβω τα εισιτήριά μου:

Τα εισιτήρια μπορείτε να τα παραλάβετε από το γραφείο μας στην είσοδο της Χώρας Κυθήρων. Το εκδοτήριο στο λιμάνι εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα τις αναχωρήσεις. 

 

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων:

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας παρακαλούμε η παραλαβή των εισιτηρίων να γίνεται έγκαιρα και το αργότερο 1 ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου.

Η εκτύπωση & παραλαβή των εισιτηρίων γίνεται από όλα τα σημεία εξυπηρέτησης:

 • Στη Νεάπολη από το πρακτορείο VATIKA BAY  
 • Στα Κύθηρα:
  • Από το Κεντρικό μας γραφείο στη Χώρα Κυθήρων
  • Από το εκδοτήριο στο Λιμάνι (Διακόφτι)

 

Γενικές Ταξιδιωτικές Οδηγίες

Πριν την αναχώρηση σας για δύσκολες χώρες, όπως οι τροπικές, οι υποτροπικές ή οι αναπτυσσόμενες, οι ταξιδιωτικές οδηγίες υγείας θα πρέπει να αποτελέσουν την   σημαντικότερη προετοιμασία σας.

Η επίσκεψη στην υπηρεσία ταξιδιωτικής ιατρικής συνιστάται να γίνεται περίπου 4 – 6 βδομάδες πριν από το ταξίδι, ώστε ο επαγγελματίας υγείας να έχει την ευχέρεια να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και να χορηγήσει τα κατάλληλα εμβόλια σε χρόνο που θα επιτρέψει την ανάπτυξη ικανοποιητικής ανοσίας και κατ’ επέκταση προστασίας στον ταξιδιώτη. Σε περίπτωση που έχετε επισκεφθεί το ιατρείο μερικές μόνο μέρες πριν από το ταξίδι, η χορήγηση εμβολίων συνήθως συστήνεται μόνο για τα άκρως απαραίτητα εμβόλια και με επιταχυνόμενα σχήματα χορήγησης έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ανοσολογική προστασία κάτω από τις συγκεκριμένες περιστάσεις.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό ζήτημα για το οποίο καλό θα ήταν να έχετε μεριμνήσει είναι να έχετε ασφαλιστική κάλυψη για το ταξίδι, ώστε να μπορείτε να διευκολυνθείτε σε περίπτωση που θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα υγείας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Συστήνεται επίσης να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών (π.χ. φάρμακα κατά της ναυτίας, τσιμπημάτων από έντομα, μικροτραυματισμών κτλ).

 

Ειδικά εάν ανήκετε σε κάποια από τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας (διαβητικοί, άνθρωποι με σοβαρές καρδιοπάθειες ή αναπνευστικά προβλήματα, νεφροπαθείς κτλ) θα πρέπει να μεριμνήσετε για τα φάρμακα που θα χρειαστείτε στη διάρκεια του ταξιδιού, φροντίζοντας παράλληλα η μεταφορά τους να γίνεται με κατάλληλο και ασφαλή τρόπο. Σημαντικό, τέλος είναι να έχετε μαζί σας μία γνωμάτευση από τον γιατρό σας, όπου να περιγράφονται τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε, τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε και χρειάζεται να έχετε στο ταξίδι για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.